1. vorige
  2. volgende

Europese gezondheidsexpert meeste lotions helpen niet bij haaruitval


De meeste lotions werken niet of nauwelijks bij haaruitval. Een uitzondering daarop is het door de Amerikaanse FDA goedgekeurde middel Minoxidil. Deze lotion is verkrijgbaar bij de apotheek. Dat zegt de Europese afslank- en gezondheidsexpert Jonathan Clarke via Skype aan GFC. Clarke heeft recentelijk tijdens een congres in Kopenhagen een uiteenzetting gegeven over de nieuwste natuurlijke methoden om haaruitval tegen te gaan.

Clarke die wereldwijd wordt gekwalificeerd als een autoriteit op het gebied van afslanken als ook modules om te verjongen en de gezondheid en het uiterlijk op natuurlijke wijze te verbeteren, gaf enkele interessante adviezen.

Enkele vragen en antwoorden.
Wat is de belangrijkste oorzaak van kaalheid of haaruitval bij jonge mannen?

Clarke: de meeste mannen hebben last van erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica. Deze wordt veroorzaakt door het hormoon DHT (dihydrotestosteron). De haarwortels en haarzakjes van deze mannen zijn gevoelig voor DHT. Het hormoon heeft bij deze groep een negatief effect op de haargroei. Uiteindelijk verzwakken de haarzakjes en ontstaat er een verkleining van de haarschacht.

Ik adviseer bij dergelijke klachten een speciale combinatie van gezonde en natuurlijke DHT-remmers. Met deze methode zie je veelal dat de haaruitval significant stopt en het haar na verloop van tijd weer redelijk normaal gaat groeien. De combinatie die ik adviseer is ook ideaal voor het haar van mannen dat steeds dunner wordt.

Vrouwen die last ondervinden van kaalheid of dun haar hebben ook veel baat bij uw aanpak. Hoe komt dat?

Clarke: Indien er geen sprake is van alopecia areata, zijn de resultaten veelal erg positief. In veel gevallen speelt een slechte doorbloeding van de hoofdhuid in combinatie met een tekort aan essentiƫle mineralen een sleutelrol. Vooral als vrouwen nog niet in de menopauze zijn. Maar ook bij vrouwen is overgevoeligheid voor DHT een belangrijke factor als het haar uitvalt of dunner wordt.

Soms zijn milieuverontreinigende stoffen en hypovitaminose in combinatie met een slechte doorbloeding als ook hormonale afwijkingen de boosdoeners. Voor vrouwen kies ik meestal een andere aanpak om de haargroei te optimaliseren.

Onder meer natuurlijke DHT-remmers, vitaminen en een speciale mixtuur van noodzakelijke mineralen.
Als de haaruitval wordt veroorzaakt door stress, medicijnen, roken of een traag werkende schildklier wordt er uiteraard gekozen voor een andere behandelstrategie.

Lees meer over de afslank- en gezondheidsexpert Jonathan Clarke op www.jonathanclarke.nl

  1. clarke 6
  2. haaruitval 5
  3. dht 5
  4. natuurlijke 4
  5. mannen 4