1. vorige
  2. volgende

Beroepsoverloper sapoen gefrustreerd en zoekt aandacht


Dit is de eerste reactie van Bronto Somohardjo op het akkefietje van afgelopen zondag.

“Het akkefietje van gisteren had niks te maken met de groep overlopers en de partij Pertjajah Luhur. Dat Sapoen de partij er weer met de haren bijsleept, is een teken van frustratie van zijn kant”, volgens Somohardjo.

Hij vervolgt met: “Het is aan de ene kant ook logisch dat beroepsoverloper Sapoen gefrustreerd raakt omdat overal waar de groep overlopers iets organiseert het uitloopt op een mislukking”.

Somohardjo haalt de meetings van de groep van vorige week in Mariënburg en Creola aan waar er in totaal nog geen 20 mensen aanwezig waren. De laatste meeting van ze in Nickerie afgelopen zaterdag was nog slechter bezocht; ook het voetbaltoernooi dat ze georganiseerd hadden, was een flop. Dat is ook de reden dat ze geen foto’s durven te zetten van hun meetings en ze de pers niet durven uit te nodigen.

“Overal worden Sapoen en zijn groep overlopers weggejaagd,zelfs in de Curaçaoweg in Wanica zijn ze niet welkom. In tegenstelling tot de meetings en activiteiten die de partij organiseert waar altijd de pers aanwezig is en die altijd geslaagd zijn met dank aan het volk”.

Als voorbeeld haalt Somohardjo de informatieavond van de vorige week aan die door de partij was georganiseerd enwaar er honderden mensen aanwezig waren. Ook het succes van afgelopen zondag waar duizenden Mariënburg hebben bezocht voor de viering van “The day of wong jowo”. Het jaarlijks terugkerend evenement, dat door de partij wordt georganiseerd, frustreert Sapoen meent Bronto Somohardjo.

Over het geval met Ralim is Somohardjo kort: ” Ik zag Ralim gisteren bij de viering en ik wou weten waar de inboedel van de volkswinkel van Mariënburg is”. Ralim was verantwoordelijk voorde volkswinkel draaide, voordat hij Sapoen ondersteunde. “Nu de partij weer van plan is om alle volkswinkels te herstructureren, ben ik vorige week een kijkje gaan nemen bij de volkswinkel van Mariënburg”.

Volgens Somohardjo ontbreekt er een koelkast, maar ook heel veel basisgoederen. “Ik wilde weten waar die spullen zijn enRalim kon daar geen zinnig antwoord op geven, maar van een handgemeen is er zeker geen sprake”, verduidelijkt hij.

Somohardjo vind het ook vreemd dat Sapoen heeft aangegeven dat er een aanklacht is ingediend. Het voorval heeft zich omstreeks 13.00 uur voorgedaan en “tegen 23.00 uur was ik op Mariënburg en heb persoonlijk de politie en brandweer bedankt voor hun hulp tijdens de organisatie. Ik heb niets gehoord van een aanklacht tegen mij”.

Somohardjo zegt zijn volledige medewerking te zullen verlenen, indien een klacht is ingediend.

“Ik hoop wel dat Sapoen gelijk een aanklacht tegen zichzelf heeft ingediend bij de politie wegens het stelen van de stemmen van de achterban van Pertjajah Luhur. Maar Sapoen kennende, is dat zeker niet gebeurd, ” aldus Somohardjo.

  1. somohardjo 10
  2. sapoen 8
  3. partij 6
  4. marienburg 5
  5. groep 4