1. vorige
  2. volgende

Surinaams telefoonbedrijf doet Skype in de ban

PARAMARIBO, 3 jul – Telefoonbedrijf Digicel doet een aantal internetapplicaties in de ban. Skype, Viber en Nimbuzz behoren tot het trio ongewenste opties voor de Digicel-klant. Ongewenst dan voor het bedrijf, dat er niet aan verdient. Bovendien wordt de breedbandruimte waar over wordt beschikt, onnodig belast.

“We hebben een beperkte breedband en Digicel wil snel en goed internet aanbieden”, zegt Eugenie Haynes, marketing manager van Digicel, tegenover de Ware Tijd. Het zogenaamde VoiP, Voice over internet Protocol, mag dus niet meer. Met VoiP kunnen gesprekken worden gevoerd via internet. Daar staat geen financiële compensatie tegenover. “Niemand kan gratis shoppen”, aldus Haynes.

VoiP kan altijd nog, maar dan moeten goed financiële afspraken worden gemaakt. Voorlopig dus geen Skype, Viber en Nimbuzz meer voor de Digicel-klandizie. “Klanten die geen gebruik maken van deze diensten, ondervinden dan enorme last van trage internetverbindingen door de druk op de bandbreedte. We wilden onze klanten niet duperen, maar het is niet meer vol te houden. Vandaar dat het bedrijf gedwongen is deze harde actie te ondernemen.”

  1. digicel 5
  2. internet 3
  3. voip 3
  4. skype 2
  5. viber 2