1. vorige
  2. volgende

Elton Brunswijk

PARAMARIBO - Elton Brunswijk, zoon van parlementariër Ronny Brunswijk, is maandag gevonnist tot een gevangenisstraf van drie en een half jaar voor poging tot drugssmokkel op 1 september 2014. Ook moet hij een boete van 5000 Surinaamse dollar betalen of vijf maanden extra zitten. 

Brunswijk was op die eerste september op de Johan Adolf Pengelluchthaven betrapt met 5680 gram cocaïne in zijn koffer. Hij heeft sinds zijn arrestatie ontkend daar iets vanaf te weten.  Een getuige die werkzaam is op de luchthaven heeft gezegd dat Elton verklaard heeft dat zijn vader de koffer aan hem had  gegeven. Ook zou hij beweerd hebben dat hij de vergrendelingscode van de koffer niet kent en ook de sleutel niet had.

Rechter Daniëlle Karamatali concludeerde op basis van onder andere deze verklaringen dat de verdachte wist van de drugs in zijn koffer. Volgens hem woog zijn bagage 17.2 kilogram en niet 21 kilogram, zoals beweerd wordt. De vervolging is niet erin geslaagd om het gewicht van de koffer te achterhalen toen hij incheckte.

Brunswijk liep maandag, voordat de rechter vonnis had gewezen, uit de rechtszaal, omdat hij naar zeggen moe is om steeds hetzelfde verhaal te vertellen, om zodoende  'leugenachtige' verklaringen van getuigen te ontkrachten. Zijn advocaat, Benito Pick, had dit niet van zijn cliënt verwacht, omdat hij zich  steeds keurig heeft gedragen en aan het onderzoek heeft meegewerkt.
  1. koffer 5
  2. brunswijk 4
  3. elton 2
  4. maandag 2
  5. september 2