1. vorige
  2. volgende

De nationale voetbalselectie voor spelers onder de zeventien jaar vertrekt op 23

PARAMARIBO - De nationale voetbalselectie voor spelers onder de zeventien jaar vertrekt op 23 juli naar Cuba voor het spelen van WK-voorronde wedstrijden. Samen met Aruba, Dominica en het gastland zal Suriname strijden om één plek in de volgende ronde.  

Bondscoach Alfred Nordon zegt dat de voorbereiding erg goed verloopt. "De opkomst en inzet van de jongens is heel goed." Ook is de concurrentie binnen de groep groot, waardoor er geen tijd is om te slabakken.  Dat is een goede ontwikkeling, maar daar tegenover staat dat het voor de keuzeheer erg moeilijk zal worden om de uiteindelijke selectie samen te stellen. Momenteel wordt er zwaar gesleuteld aan de speelwijze. Er wordt vooral tactisch getraind, waarbij de nadruk ligt op de zone verdediging.

Inmiddels heeft de selectie al een oefenwedstrijd achter de rug. Afgelopen zondag was de nationale U-20 selectie de tegenstander, waarbij het vooral ging om het goed uitvoeren van de afgesproken speelwijze. Voorlopig staan er geen andere oefenduels op het programma.  

Het WK U-17 wordt in 2015 gespeeld.
  1. goed 3
  2. selectie 3
  3. nationale 2
  4. speelwijze 2
  5. waarbij 2