1. vorige
  2. volgende

Schuldeiser noemt Bouterse wanbetaler

PARAMARIBO, 4 jul – De burger Ramon Edward Melcherts noemt Desi Bouterse een wanbetaler. Melcherts is een rechtszaak begonnen om driehonderd en vijftig duizend Surinaamse dollar (ongeveer honderd duizend euro) terug te krijgen. Bouterse leende het geld in 2009. Melcherts dreigt een boekje open te doen.

Als ‘veiligheidsadviseur en hoofdsponsor’ van Bouterse van 2002 tot 2012 zou hij nogal wat weten over het huidige staatshoofd. “Hij kan me liever betalen. Ik ben bijzonder teleurgesteld in hem”, zegt Melcherts tegenover de Times of Suriname. Mocht Bouterse niet over de brug komen, dan komt er een website met nogal smeuïge informatie. Het liefst heeft Melcherts zijn geld terug. Het zou ongeveer zijn pensioentje zijn, maar Bouterse had geld nodig.

Afgesproken was dat het geld terug betaald zou worden na verkiezingswinst in 2010. Intussen is het vier jaar verder, maar er is niets betaald. Melcherts zegt maar liefst acht keer bij Bouterse thuis te zijn geweest. Hij kreeg steeds te horen dat hij nog even moest wachten. Maar hij zag geen rooie cent terug. is daarom een rechtszaak begonnen. Bouterse’s advocaat, Jennifer van Dijk – Silos zegt het verloop van de zaak af te wachten.

  1. melcherts 6
  2. bouterse 6
  3. terug 4
  4. geld 4
  5. zegt 3