1. vorige
  2. volgende

Grote delegatie Suriname op het CAC Youth Chess Festival

Rayden Rampersad (T&T) in actie tegen Maylee Tjong Tjin Joe (Suriname). Suriname doet met ruim 30 schakers mee aan de Central American en Caribbean Youth Chess Festival dat wordt gehouden in Trinidad en Tobago. Voor het eerst wordt met zoveel jeugdige schakers deelgenomen aan dit belangrijke toernooi. Het jeugdtoernooi is onderverdeeld in 6 leeftijdscategorie├źn met elk een open- en een damesklasse. De deelnemende landen zijn: Aruba, Bahama's, Barbados, Colombia, Costa Rica, Cuba, Dominicaans Republiek, Jamaica, Nicaragua, Panama, Peurto Rico, Suriname, Trinidad en Tobago en Venezuela.

Aangezien zulke sterke toernooien niet zo vaak 'dichtbij huis' worden georganiseerd, heeft de Surinaamse Schaakbond gemeend om de gehele jeugdtop af te vaardigen. Alle kampioenen vanaf de u-8 klasse tot en met de u-20 klasse participeren in dit toernooi. Deze zijn: Maylee Tjong Tjin Joe (u-8), Victoria Kaslan (u-10), Alessandro Bronne (u-12), Shiva Kalka (u-14), Cedric Prade (u-16), Calvin Tjong Tjin Joe (u-20/2014).

In de u-8 klasse doen Maylee Tjong Tjin Joe, Anisha Jaipersaud en Aryan Badri namens Suriname mee. Victoria Kaslan en Shruti Dhaniramsingh doen in de damessectie mee van de u-10klasse, terwijl Diego Dos Ramos, Ishaan Narsingh en Zhicheng Xu in de opensectie participeren.

U-12 klasse
De clubgenoten Catherine Kaslan en Alisha Jaipersaud moesten het reeds in de 1e ronde tegen elkaar opnemen. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Beide dames hebben na 3 gespeelde rondes 1.5 punt. In de openklasse staat Alessandro Bronne momenteel met 2.5 punten uit 3 rondes op de derde plek. Krishan Bridjlal, Rafe de Baas, Imaan Kalidjo en Virgil Kartodikromo zijn de andere Surinaamse schakers in deze klasse.

U-14 klasse
In de damessectie van deze klasse staan Kaithlyn Tjong Tjin Joe en Saday Elliot na 2 rondes met de volle 100% aan kop. Pierre Chang, de u-14 kampioen van 2014, doet mee in de openklasse en is eveneens ongeslagen na 2 gespeelde rondes.

U-16 klasse
In de derde ronde wordt het een clash tussen de Surinamers Cedric Prade en Anviti Adhin die beide 1.5 punten uit 2 rondes hebben gescoord. Aangezien er weinig dames zijn in deze leeftijdscategorie, zijn ze volgens het reglement geplaatst in de openklasse.

U-18 klasse
De u-18 klasse heeft een sterk deelnemersveld met maar liefst vijf Fidemeesters (FM). De Surinaamse jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe heeft na 2 rondes 1.5 punt weten te scoren. In de 2e ronde presteerde hij het om FM Mauro Ampie uit Nicaragua op een remise te houden. Calvin zal het in de 3e ronde opnemen tegen WFM Javana Smith uit Trinidad en Tobago.

Het toernooi wordt in alle klassen volgens het Zwitsers systeem afgewerkt en telt 7 rondes. De vierde ronde zal morgenochtend worden afgewerkt.

Vishay Hardwarsing
  1. klasse 11
  2. rondes 7
  3. tjong 6
  4. tjin 6
  5. joe 6