1. vorige
  2. volgende

Lachmipersad Mulchand is donderdag door kantonrechter Sieglien Wijnhard

PARAMARIBO - Lachmipersad Mulchand is donderdag door kantonrechter Sieglien Wijnhard veroordeeld tot achttien jaar cel. De magistraat vond een veroordeling conform de strafeis van het Openbaar Ministerie gepast voor de man die op 5 augustus 2011 Ramnarain Rampersad vermoordde.¬†

Opvallend is dat Mulchand op het moment van zijn aanhouding net een maand in vrijheid was gesteld. Hij zat dertien jaar vast voor de moord op Frits Ganpat. Medeverdachte Amitkoemar S. is conform de eis vrijgesproken, aangezien er niet genoeg bewijzen waren hem te veroordelen. Beide mannen stonden ook terecht voor inbraken bij het slachtoffer.

Rampersad werd die bewuste dag badend in het bloed in zijn woning aan de Kwepiestraat te Weg naar Zee door zijn dochter gevonden.  Voor deze zaak zijn bloedtesten gedaan, waaruit is gebleken dat het bloed op het mes van Mulchand mensenbloed is. Eerder had de veroordeelde op de zitting gezegd dat het ging om bloed van vissen die hij had schoongemaakt. Amietkoemar S. zou hem hebben gevraagd dat werk voor hem te doen. Informatie in een mobiele telefoon heeft geleid tot aanhouding van de roofmoordverdachten. Het toestel werd aangetroffen bij Mulchand. 
  1. mulchand 4
  2. bloed 3
  3. jaar 2
  4. conform 2
  5. rampersad 2