1. vorige
  2. volgende

Achttien jaar in moordzaak Rampersad Ramnarain

De verdachte Lachmipersad M. is schuldig bevonden aan de moord op Ramnarain Rampersad en is veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar. Het slachtoffer werd van zijn leven beroofd op 5 augustus 2012, in zijn woning te Weg naar Zee. Rechter Sieglien Wijnhard heeft de veroordeelde de straf conform de eis van officier van justitie, Astrid Niamat, opgelegd. De medeverdachte, Amiedkoemar S. die voorlopig in vrijheid was gesteld, is vrijgesproken.

Het slachtoffer had, toen nog in leven, een aangifte van diefstal gedaan bij de politie. In zijn woning was ingebroken en zijn boormachine en een mobiele telefoon waren meegenomen. Dit gebeurde op 16 juni 2012. En op 5 augustus van hetzelfde jaar werd hij dood aangetroffen in zijn woning door zijn dochter. Hij was middels messteken om het leven gebracht.

Een mobiele telefoon heeft geleid tot aanhouding van deze roofmoordverdachte. Het toestel werd gevonden bij Lachmipersad M. Hij beweerde dat hij het mobieltje van medeverdachte Amiedkoemar S. had gekregen als betaling. Hij zei onschuldig te zijn. De twee verdachten kennen elkaar goed, omdat zij eerder samen in de gevangenis zaten voor een ernstig strafbaar feit. Lachmipersad M. was net een maand in vrijheid gesteld, toen hij weer opgepakt werd. Hij had dertien jaar gevangenisstraf uitgezeten voor moord op Frits Ganpat.

Het Openbaar Ministerie had enkele bloedtesten laten uitvoeren in het buitenland. Uit het medische onderzoek is gebleken dat het bloed dat op het mes aangetroffen was, mensenbloed is. Eerder had Lachmipersad M. op de zitting aangegeven dat het om bloed van vissen ging, omdat hij vis schoongemaakt had.

Wanita Ramnath
  1. lachmipersad 4
  2. jaar 3
  3. leven 3
  4. woning 3
  5. moord 2