1. vorige
  2. volgende

Dc Sondrejoe wordt zaterdag met staatseer begraven

Dc Theodorus Sondrejoe Districtscommissaris van Marowijne, Theodorus Sondrejoe, wordt zaterdag met staatseer begraven in Paramaribo. Vrijdagavond zal de Singi Neti in Marowijne plaatsvinden. Donderdag en vrijdag kunnen mensen het condoleance register op het ministerie van Regionale Ontwikkeling intekenen. Dit deelt districtscommissaris Roline Samsoedien, nestor van districtscommissarissen, mee aan Starnieuws.

Sondrejoe heeft afgelopen woensdag het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. De dc was kort voor zijn overlijden opgenomen in het ziekenhuis. Hij had twee dagen eerder een beroerte gehad en lag op de Intensive Care afdeling. Dc Remy Pollack neemt waar in Marowijne. Samsoedien zegt dat de sfeer op het commissariaat te Moengo erg somber is. Zij is bezig de nodige voorbereidingen te treffen.

Voor vrienden, collega’s en familie is dit verlies moeilijk te verwerken. Sondrejoe heeft tot het laatste moment zijn krachten gegeven. Kort voordat de dc onwel werd, had hij nog te maken met twee pittige zaken. Het gaat om een grondenrechtenvraagstuk in Marowijne en de tweede zaak is het kunst versus godsdienst geschil te Moengo.


  1. sondrejoe 4
  2. marowijne 4
  3. theodorus 2
  4. districtscommissaris 2
  5. samsoedien 2