1. vorige
  2. volgende

Binnenkort oplevering vliegveld kabalebo


In mei 2015 is er een start gemaakt met het aanleggen van een all weather vliegveld en een binnenweg met twee zijwegen te Apoera in het resort Kabalebo. Door de grote regentijd werden de werkzaamheden stopgezet.

Nu de droge tijd is aangebroken, zijn de werkzaamheden van beide projecten hervat. De binnenweg en de twee zijwegen zijn al helemaal af. Van het vliegveld moeten er nog wat werkzaamheden verricht worden. De opening hiervan zal binnenkort plaatsvinden.

De actiegroep Red Apoera had eerder een protestvergadering gehouden in het Inheems dorp over de aanleg van het vliegveld. De dorpelingen vonden dat ze niet vooraf zijn gekend. Bovendien zal het vliegveld dwars lopen door hun kostgrondjes. Ook bevindt zich een verkavelingsproject in het gebied waar het vliegveld moet komen.

De aannemer heeft echter groen licht gehad van de Luchtvaartdienst. De werkzaamheden vinden plaats onder supervisie van de afdeling Luchtvaartterreinen. Het nieuwe vliegveld zal achthonderd meter lang en tachtig meter breed zijn.

  1. vliegveld 6
  2. werkzaamheden 4
  3. binnenweg 2
  4. zijwegen 2
  5. apoera 2