1. vorige
  2. volgende

Minstens 20 doden op Dominica door storm

De schade van tropische storm Erika is enorm op Dominica. (Beeld: BBC) Premier Roosevelt Skerrit van Dominica heeft vrijdagavond laat in een televisietoespraak meegedeeld dat de tropische storm Erika minstens twintig levens heeft geëist. 31 personen worden vermist. De minister-president zei dat het land twintig jaar terug is geworpen in de tijd. De schade die de storm verricht heeft, is enorm. Het land kan opnieuw beginnen met de opbouw.

Skerrit zei dat honderden huizen zijn verwoest. Ook veel bruggen en wegen zijn vernietigd. Diverse dorpen zijn onbereikbaar. Er kan nog niet overal hulp worden geboden. Er is in 24 uur 38 centimeter regen gevallen.

De samenleving was er op voorbereid dat Erika funeste gevolgen kon hebben, maar de situatie is veel erger dan werd verwacht. Domina telt ongeveer 72.000 inwoners. De premier beloofde de bevolking dat het land weer zal worden opgebouwd.

Erika is op weg naar de Dominicaanse Republiek. Florida heeft intussen de noodtoestand afgekondigd. De storm zal maandag de Amerikaanse kust bereiken.
  1. storm 4
  2. erika 4
  3. land 3
  4. schade 2
  5. tropische 2