1. vorige
  2. volgende

‘Het is wit, maar de rechter zegt het is zwart’

PARAMARIBO, 6 jul – “Het is wit, maar de rechter zegt het is zwart.” Dit zegt Ramsoender Jhauw over een recent vonnis, waarin zijn bedrijf in het ongelijk is gesteld. Met de levering van brandweermateriaal die aan Jhauw voorbij ging, zou er niets aan de hand zijn.

Het bedrijf, Surishopping, levert al jaren materiaal voor het Korps Brandweer Suriname. De regering besloot echter een ander bieder de voorkeur te geven tijdens een recente publieke aanbesteding. Jhauw ervaart het besluit als corrupt en hetzelfde etiket krijgt nu een ‘deel van de rechterlijke macht opgeplakt. Het kan er bij de ondernemer niet in dat de rechter niet Surishopping de opdracht gunt.

Het bedrijf dat de opdracht in de wacht sleepte, schreef voor ruim tweemaal meer in. “Dit kan niet, er is honderd procent sprake van corruptie. Een deel van de rechters is corrupt. Ik vind het onrechtvaardig. Het gaat om dezelfde spullen waar eerder geen problemen mee waren”, zegt Jhauw. Ondanks wantrouwen, wendt hij zich toch weer tot het gerecht. Binnenkort begint een bodemprocedure.

  1. jhauw 4
  2. zegt 3
  3. bedrijf 3
  4. rechter 2
  5. surishopping 2