1. vorige
  2. volgende

Cubaanse landbouwdeskundigen bezoeken dc Ramdhani

Drie landbouwingenieurs uit Cuba zijn in opdracht van de regering een jaar in Suriname om hun kennis over te dragen aan de Surinaamse landbouwers. De landbouwingenieurs Nilo Maza Estrada, Roalando Romero Veitia en Ruiz Elianet Diaz brachten vrijdag een kennismakingsbezoek aan districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani. De drie deskundigen zullen ophet LVV-proefstation te Dirkshoop in Saramacca werkzaam zijn.

De Cubanen willen moderne teelttechnieken overdragen die noodzakelijk zijn om de productie te verhogen. Ook zal er gewerkt worden aanvoedselveiligheid. Voornamelijk zullen er cassave, zoete patat, papaja, oker en boulanger geteeld worden. In samenspraak met de beheerder van proefstation Dirkshoop, Anand Gopal, zullen proefvelden opgezet worden waar op de traditionele en op de moderne manier groenten geteeld zal worden. De voordelenvan het gebruik van de moderne teelttechnieken zullen hierdoor duidelijk blijken.

Ramdhani vindt dit een geweldige zaak. “Op deze manier kunnen zij kennis uit het buitenland overdragen aan onze eigen landbouwers. Ik ben ook landbouwer geweesten ik wil zelf een bezoek brengen aan het proefstation om te kijkenhoe de Cubaanse deskundigen de moderne technieken toepassen bij het telen van de diverse gewassen”, zegt Ramdhani.

  1. moderne 4
  2. ramdhani 3
  3. proefstation 3
  4. landbouwingenieurs 2
  5. kennis 2