1. vorige
  2. volgende

Somohardjo wil snelle formalisering oppositieblok

PARAMARIBO, 7 jul – Het samenwerkingsverband tussen de partijen die nu in de oppositie zitten, moet zo snel mogelijk geformaliseerd worden. Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL. De onlangs getekende intentieverklaring is slechts een basis naar de verkiezingen toe. Weliswaar ziet PL samenwerking voor het binnenhalen van parlementszetels niet zitten.

De voorkeur gaat naar samenwerken op het niveau van districts- en ressortraden. Bij het verkiezen van een president kunnen deze raden de doorslag geven. PL houdt binnenkort een massameeting om deze samenwerking op regionaal niveau goed te keuren. “In principe is het al goedgekeurd op regionaal niveau. Voorlopig denken we daaraan. In de toekomst zien we wel”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Wat het parlement betreft, daar is de spoeling dunner.

De districts- en ressortraden zijn goed voor ruim vijfhonderd zetels. Het parlement telt maar een en vijftig. Hoe groter een blok van politieke partijen, hoe minder er per kop wordt overgehouden. Somohardjo zelf heeft steeds gezegd dat zijn partij voor minimaal tien parlementszetels gaat. De samenwerking met onder meer het Nieuw Front moet vooral het presidentschap veiligstellen. “We moeten kijken wat ons voordeel is samen”, aldus Somohardjo.

  1. somohardjo 4
  2. samenwerking 3
  3. niveau 3
  4. partijen 2
  5. zitten 2