1. vorige
  2. volgende

De Federatie van Aflegverenigingen staat achter haar voorzitter in de kwestie

PARAMARIBO - De Federatie van Aflegverenigingen staat achter haar voorzitter in de kwestie waarbij Gran Brada Irwin Goedhart wordt beschuldigd van ronselpraktijken voor zijn afleggersvereniging Tuberoos. In een persverklaring die vrijdag is uitgegeven staat “dat zij er geen kennis van draagt dat zulks door de Gran Brada en of haar lidvereniging Tuberoos geschiedt.” 

De Ware Tijd berichtte in de editie van 28 augustus dat Goedhart ervan wordt beschuldigd zo ver te gaan dat zelfs nog niet overledenen alvast werd gevraagd het afleggerswerk voor hen te doen. De federatie die woensdag met spoed bijeen was, spreekt haar afkeuring uit over de uitlatingen en benadrukt dat zij zich op geen enkele wijze hiermee bezighoudt.

Op de vergadering heeft geen van de verenigingen de behoefte geuit zich uit de federatie terug te willen trekken. Wat de vereniging steekt is dat met de beschuldigingen de totale "aflegwereld" in Suriname respectloos zijn besproken. De organisatie zegt dat zij en en alle bij haar aangesloten lidverenigingen ervoor blijven waken "dat dit liefdeswerk op getrouwe en adequate wijze wordt gedaan."

 
  1. federatie 3
  2. staat 2
  3. gran 2
  4. brada 2
  5. goedhart 2