1. vorige
  2. volgende

Rukwinden hebben in de loop van zondag enorme schade aangericht in Paramaribo

PARAMARIBO - Rukwinden hebben in de loop van zondag enorme schade aangericht in Paramaribo noord en Nickerie. Diverse dakplaten van huizen werden meegenomen door de wind. Er zijn geen meldingen van persoonlijke ongelukken. 

Cabier Joemanbaks die aan de Mathoerastraat in Geyersvlijt woont, zegt tegen de Ware tijd dat hij bezig was zijn ramen te sluiten tegen de harde wind, toen een buurvrouw hem erop attendeerde dat hij geen dak meer had. Cabier zag buiten dat zijn totale dak was weggewaaid en in een zijstraat op een andere woning was beland. Een ander deel dat op de woning van zijn achterbuurvrouw belandde veroorzaakte schade aan dat huis.  

"Ik was in de kerk", zegt mevrouw Marisa Tempico. "Ik werd gebeld door de buren dat ik dringend naar huis moest komen. De schade is enorm", vertelt ze aan de Ware Tijd. De districtscommissaris Mohamed Kasto van Paramaribo Noord-Oost, die zich persoonlijk ter plaatse oriënteerde, zei aan de aanwezige journalisten dat het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) de schade zal opnemen en samen met het ministerie van Openbare Werken de getroffen families zal bijstaan.

Aan de Corantijnstraat en de Passiebloemstraat moest de brandweer uitrukken om omgevallen bomen van de weg te halen die door de harde wind waren ontworteld.
  1. schade 4
  2. paramaribo 3
  3. wind 3
  4. noord 2
  5. cabier 2