1. vorige
  2. volgende

Het is overal op de wereld een trend dat het publiek wordt betrokken bij

PARAMARIBO - "Het is overal op de wereld een trend dat het publiek wordt betrokken bij beslissingen die worden genomen. Dat is altijd een goede ontwikkeling." Zo reageert componist John van Coblijn op het feit dat het publiek via sms mag stemmen om mee te bepalen wie de winnaar van Suripop wordt. "Ik denk dat het volk deskundig genoeg is en dat de deskundigheid van het volk met dat van de professionals meegenomen gaat worden om een goede keus te maken", meent hij. 

"Ik vind niet dat het erbij hoefde. De andere componisten hoeven zich ongevraagd niet druk te maken of er op hun lied gestemd gaat worden", redeneert Wendel Gefferie. Hij vindt dat te laat bekend is gemaakt dat stemmen van het publiek zouden meetellen bij de beoordeling. "Als het van tevoren bekend was gemaakt had ik nog nagedacht of ik dit echt wil. Ik doe mee omdat ik wil weten hoe professionals denken over mijn muziek", aldus Gefferie.

Odette Miranda, bestuurslid van de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur Suriname, zegt dat binnen het bestuur de druk om de internationale trend te volgen, waarbij het publiek meebepaalt, al jaren toeneemt. Co-sponsor Telesur kwam met het voorstel om het te proberen, maar wij als bestuur zijn pas akkoord gegaan toen Telesur ons heeft kunnen verzekeren dat een telefoonnummer aan een stem gekoppeld kan worden", aldus het bestuurslid.

Allison Kromodimedjo vindt het prachtig dat liefhebbers van zijn compositie ook een stem kunnen uitbrengen. "Dat dit voor tien procent van het geheel meetelt is prachtig, want dan krijgt een ieder een gelijke kans om te stemmen op wat zij de most popular song of Suriname beschouwen."
  1. publiek 4
  2. stemmen 3
  3. trend 2
  4. goede 2
  5. mee 2