1. vorige
  2. volgende

Suriname is nog veel te weinig te zien in de regionale mode- en entertainmentscene

PARAMARIBO - Suriname is nog veel te weinig te zien in de regionale mode- en entertainmentscene. Om dat te veranderen heeft de internationale modeontwerpster van Guyanese afkomst Sonia Noel besloten om in elke editie van haar tijdschrift Makin’ Style een item over Suriname op te nemen. 

Dat zei de ontwerpster tijdens de launch van de tweede editie van het magazine zaterdagavond in Courtyard by Marriot aan de Anton Dragtenweg. 'Toen ik het blad liet zien aan de mensen in de regio waren zij verbaasd. Ik kreeg te horen: "Wat? Heeft Suriname een Suripoku Award?"' De ontwerpster besteedt in deze tweede editie van Makin' Style namelijk aandacht aan de red carpet fashion tijdens deze awards.

"We moeten als landen die behoren tot het vasteland van Zuid-Amerika onze rol echt gaan opeisen. We hebben bijna een verontschuldigende houding als we iets regionaal presenteren. Ook als we internationaal op het podium staan, tellen we mee. De unieke elementen van het Caribisch gebied zijn momenteel een hit in de wereld", spoorde Noel de aanwezigen aan.

Naast de tweede editie van haar modeblad presenteerde Noel ook haar nieuwe First Resort lijn. De Surinaamse sieradenontwerpster Warda Marica presenteerde Recycled (W)art; sieraden van onder meer gesmolten plastic zakken.
  1. editie 4
  2. suriname 3
  3. noel 3
  4. zien 2
  5. makin 2