1. vorige
  2. volgende

Opvallende inbraak bij Sport- en Jeugdzaken

Stukken zijn overhoop gehaald op het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Bij het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is er in de nacht ingebroken. In diverse ruimten, waaronder het kantoor van de minister, de directeur en het secretariaat, zijn documenten overhoop gehaald. Laptops die minister Faizal Abdoelgafoer had ingetrokken, zijn verdwenen.

Minister Abdoelgafoer zegt aan Starnieuws dat hij vanmorgen vroeg is gebeld door het secretariaat met de mededeling dat er is ingebroken. Hij heeft gelijk minister Jennifer van Dijk-Silos, het kabinet van de president en Bureau Nationale Veiligheid op de hoogte gesteld. De recherche is bezig met een onderzoek. Gekeken wordt naar de camerabeelden en vingerafdrukken. De minister wil niet vooruitlopen op zaken en kan geen antwoord geven op de vraag of het om een 'inside job' gaat. Hij wacht het resultaat van het onderzoek af.

De inbrekers zijn via de regenpijp en het achterbalkon het gebouw binnengedrongen. Abdoelgafoer merkt op dat de inbrekers geen waardevolle spullen hebben meegenomen. Opvallend is dat de administratie overhoop is gehaald. De minister geeft aan dat hij bij zijn aantreden geen grondig onderzoek heeft laten verrichten naar de beveiliging van het gebouw. Dat zal nu wel gebeuren. De bewindsman heeft gevraagd naar een goede analyse van wat de indringers zijn komen zoeken in het gebouw.
  1. minister 6
  2. overhoop 3
  3. gehaald 3
  4. abdoelgafoer 3
  5. onderzoek 3