1. vorige
  2. volgende

Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport - en Jeugdzaken is

PARAMARIBO - Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport - en Jeugdzaken is woensdag gestart met de registratie van vakantiejobbers onder schoolgaanden tussen 15 en 25 jaar. Waar vorig jaar 850 jongeren zijn geaccomodeerd mikt het onderdirectoraat dit jaar op duizend . Intussen zijn er al tweehonderd aanmeldingen. 

Met dit project biedt het ministerie de schoolgaande jeugd de mogelijkheid om door een vakantiejob een bijdrage te leveren aan de aanschaf van schoolbenodigdheden. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de jongeren zich  oriënteren op het arbeidsveld.

Voor de registratie dienen de jongeren zich persoonlijk aan te melden met hun stundentenpas of schoolverklaring en  een kopie van hun ID kaart. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met overheidsinstanties, buurtorganisaties, particuliere bedrijven, bejaardentehuizen en kindertehuizen.

Voor het onderdirectoraat is het project een succes, omdat er een jonge ondernemer is voortgevloeid uit dit project. Deze jonge ondernemer heeft van een seniore burger geleerd manden te vlechten en onderneemt in mandjes. Ook is door dit project een aantal studenten na hun studie aan een baan gekomen.

 

 
  1. project 5
  2. onderdirectoraat 3
  3. jaar 3
  4. jongeren 3
  5. ministerie 2