1. vorige
  2. volgende

Klein goudbedrijf Greystone meldt via buitenlandse nieuwsorganisaties en haar

PARAMARIBO - Klein goudbedrijf Greystone meldt via buitenlandse nieuwsorganisaties en haar eigen website goed te boeren in het Brokopondo gebied. Wij zijn nu in de onderzoeksfase, maar er zijn grootse plannen", zegt Lesly Kort, directeur eigenaar van Arara Mining, de Surinaamse tegenhanger van Greystone op de 14.000 hectare grote concessie. 

De onderzoeksfase is onlangs verlengd met drie jaar. "Als de resultaten goed zijn zullen we uitbreiden", aldus Kort. Greystone schuift international niet onder stoelen of banken dat zij overtuigd  is van de potentie op de concessie van Arara. Het bedrijf met de hoofdvestiging in Las Vegas gevestigd is, heeft eerder dit jaar twee grote molens gekocht voor volledige productie in de toekomst.

Greystone meldt verder ruim twee kilogram goud te hebben geproduceerd in de huidige proeffase in mei en juni. "De extra inkomsten stellen ons in staat om onze exploratie activiteiten verder uit te breiden", voegt Kort eraan toe. Hij zit in een 'joint-venture' met het Amerikaanse bedrijf, waar hij de leider van de mijnoperatie is.
  1. greystone 4
  2. kort 3
  3. meldt 2
  4. goed 2
  5. onderzoeksfase 2