1. vorige
  2. volgende

Verdachten ontkennen betrokkenheid in moordzaak

Op de rechtszitting maandag hebben twee Brazilianen, tegen wie elk twintig jaar celstraf wordt geëist, ontkend enige betrokkenheid gehad te hebben in een moordzaak. Zij worden ervan verdacht een andere Braziliaan in juli vorig jaar in het Tomatoe-gebied doodgeschoten te hebben. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben de verdachten bewust en gericht op het slachtoffer geschoten. De verdachten beweerden in hun laatste woord dat alleen God weet wie de dader is.

Tegen een derde verdachte die geholpen had zodat de twee Brazilianen konden vluchten, was er zes maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist. Hij was niet betrokken bij het beramen van het plan. Het 22-jarige slachtoffer werd gevolgd door beide mannen. Zij hebben afgewacht totdat het donker werd. De mannen hadden eerder ruzie met hem. De verdachten gingen toen naar het kamp van het slachtoffer en schoten gericht op hem. Om erachter te komen in welke hangmat hij lag, deden de verdachten zich voor als verdwaalde jagers.

De verdachten ontkennen dat zij gericht geschoten hebben. Volgens het OM hebben de twee een plan beraamd en met voorbedachten rade gehandeld. De rechter zal op 4 augustus vonnis vellen.

  1. verdachten 5
  2. gericht 3
  3. slachtoffer 3
  4. brazilianen 2
  5. jaar 2