1. vorige
  2. volgende

Maandagavond is de 28-jarige Arthie Sewnandan-Matabadal om het leven gekomen op

PARAMARIBO - Maandagavond is de 28-jarige Arthie Sewnandan-Matabadal om het leven gekomen op haar woonadres aan de Gangaram Pandayweg ter hoogte van km 25 in Saramacca. De vrouw werd in haar rug vanuit een nabijgelegen bos beschoten. De vermoedelijke dader werd na een zoektocht van de politie niet ver van de woning ook dood aangetroffen. Hij heeft vermoedelijk met het wapen de hand aan zichzelf geslagen. 

Districtscommissaris Ramjiawan Rewien van Saramacca die zich ter plaatse oriënteerde, wilde niet veel kwijt maar zei dat Saramacca niet gewoon is met zulke moordzaken en dat velen geschokt zijn. Gewestelijk politiecommandant en inspecteur Jerry Djamat zei tegenover de pers dat toen de melding binnen kwam van dat er schoten waren gelost op een vrouw, de eenheden van Jarikaba, Calcutta en Groningen meteen zijn uitgerukt. 

Ter plaatse aan gekomen bleek dat de vrouw al overleden was. Het wapen - een jachtgeweer - dat vermoedelijk is gebruikt, werd ook in de directe omgeving van de levenloze vermoedelijke dader gevonden. Volgens Rewien wordt Saramacca na zoveel jaren op geschrikt met een dergelijk drama. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Beide lichamen zijn voor obductie in beslag genomen.
  1. saramacca 4
  2. vrouw 3
  3. gekomen 2
  4. vermoedelijke 2
  5. dader 2