1. vorige
  2. volgende

Vissers: Wij hebben geen hulp gekregen van de politie

Ivan Ramdas, eigenaar en vergunninghouder van een vissersboot, heeft helemaal geen goed woord over voor de politie. Ook de familie Ardjun is er geschokt over dat de politie twee familieleden dood verklaarde, zonder zich hiervan te overtuigen. Er is helemaal geen assistentie verleend om de vermiste mannen te gaan zoeken, vertellen Ramdas en familie Ardjun aan Starnieuws.

Ramdas vertrok zondagmorgen omstreeks 7.30 uur met nog vier anderen (vader Ardjun en zijn drie zonen) om in de Corantijnrivier te gaan vissen. Tegen 12.30 uur begon het hard te waaien en hoge golven kwamen op hen af. Ze besloten toen om terug te varen, aangezien er onweer op komst was. Ze waren dichtbij het Corantijnstrand, waar de oude suikerboot was gezonken, toen de golven heftiger begonnen te worden. "Drie tot vier torenhoge golven kwamen achterelkaar, en plotseling sloeg de boot om. Iedereen droeg een zwemvest, twee van de zonen pakten de twee olietanks vast en de drie anderen klampten zich vast aan de boot. Zo dreven ze af en plotseling kwam er weer een grote golf en die spatte de drie uit elkaar", vertelt Ramdas over het drama.

Ramdas zag toen een andere boot aan de Guyanese zijde. Hij zwaaide met zijn broek en gelukkig kwam die boot naar hen toe. Zo werd hij samen met een van de zonen opgevist. Zij zochten toen naar de anderen en zagen plotseling een zwarte stip en konden de andere broer opvissen. De Guyanese vissers waren toen al bang geworden. Ze wilden niet meer zoeken want hun boot begon ook water te maken. Besloten werd toen naar 65 sluis (een plaats in Guyana) te gaan.

Geen hulp gekregen
Ramdas en de twee jongens hebben in Guyana de nacht doorgebracht en ze hebben 1000 Guyanese dollars geleend bij hun collega vissers en zijn 's morgens vroeg via back track naar Suriname gekomen om de zoektocht naar de twee anderen te vervolgen. In Nickerie aangekomen heeft Ramdas zijn vrouw gestuurd om aangifte te doen van vermissing van twee personen, Nankumar Ardjun (43) en Aniel Ardjun (16). Volgens Ramdas heeft zijn vrouw de politie gevraagd om assistentie. Ramdas merkt op dat de politieboot ingezet zou kunnen worden om de vermisten op te sporen.

De vrouw kreeg als antwoord dat de recherche de zaak gaat overnemen. Ramdas is maandag toen met de twee broers en enkele vrienden met twee boten gaan zoeken naar de twee vermisten. Tegen de middag hebben ze Nankumar en Aniel Ardjun gezien, ze hadden zich zelf vastgeklampt aan een houten paal die vissers gebruiken om hun fuiken te plaatsen. Zij kwamen in de vooravond aan in Nickerie. Vader Ardjun is helemaal niet happy met het bericht dat hij en zijn zoon verdronken zijn. Zij vinden dat er niet eens hulp is geboden, er is geen onderzoek gedaan en de politie plaatst een bericht van verdrinking. De familie, vrienden en kennissen waren in rep en roer over 'de dood' van vader en zoon.
  1. ramdas 10
  2. ardjun 7
  3. boot 5
  4. politie 4
  5. gaan 4