1. vorige
  2. volgende

Suriname mag borst natmaken voor natuurgeweld

PARAMARIBO, 19 mrt – Natuurgeweld mag geen ver van mijn bed show meer voor Surinamers. Dit stelt Jerry Slijngaard, directeur van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing, NCCR. Nog te vaak is het juist anders. Toch dwingt de realiteit tot wat meer nuchterheid.

In de eigen regio doen zich steeds meer natuurrampen voor. En dan wordt nog niet gesproken over wat zich in en onder het land allemaal voordoet. Mensen zullen zich moeten voorbereiden op alle mogelijke scenario’s. “Het klinkt ongeloofwaardig, maar vrijwel elke dag doen zich in de aardkorst onder Suriname lichte bevingen voor die door internationale seismologische instituten als een echte beving worden geregistreerd”, zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd.

De kans op grotere aardbevingen is niet uit te sluiten. Recente rukwinden kunnen in dit verband als teken aan de wand worden opgevat. Er moet rekening worden gehouden met van alles. En er naar gehandeld worden uiteraard. “Zeker wat betreft waterkering en voorbereiding om de gevolgen van natuurrampen te kunnen beheersen, zal Paramaribo zijn zaken op orde moeten hebben”, aldus Slijngaard. Onder meer de hulpdiensten moeten goed op elkaar zijn afgestemd.

  1. slijngaard 3
  2. paramaribo 2
  3. natuurrampen 2
  4. mrt 1
  5. natuurgeweld 1