1. vorige
  2. volgende

Telefoonbedrijf Uniqa Suriname in de etalage

PARAMARIBO, 10 jul – Telefoonbedrijf Uniqa Suriname wordt verkocht. De verliezen sinds de oprichting ruim vijf jaar geleden, zijn niet meer te dragen. Volgens Etto Oniel, functionaris van moederbedrijf United Telecom Services, zijn er al geïnteresseerden.

De verkoop van het kleinste telefoonbedrijf van Suriname moet nog dit jaar rond zijn. “Er staan vijf potentiële kopers in de rij om Uniqa over te nemen. Wij zijn in onderhandeling en lijken naar het beste aanbod uit”, zegt Oniel tegenover de Ware Tijd. Hier en daar wordt gefluisterd dat concurrent Telesur behoort tot de ‘potentiële kopers’. Maar dit wordt stellig ontkend. Ook het eveneens verlieslatende filiaal op St. Kitts & Nevis wordt verkocht.

Beide bedrijven leden vorig jaar samen bijna twintig miljoen dollar verlies. Aan opdoeken wordt niet gedacht. “Uniqa is in Suriname om te blijven. Er komt alleen een nieuwe eigenaar. Onze business blijft groeien. Vooral de internetdiensten doen het goed”, aldus Oniel. United Telecom Services is gevestigd op Curaçao. Het bedrijf boekte het afgelopen jaar ruim twee en een half miljoen dollar winst. Dit was te danken aan de operaties op Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Barths.

  1. jaar 4
  2. uniqa 3
  3. suriname 3
  4. oniel 3
  5. telefoonbedrijf 2