1. vorige
  2. volgende

ZUIDOOST - Kwaku Summer Festival (KSF) begint zaterdag met een verhoogde entreeprijs

AMSTERDAM-ZUIDOOST - Kwaku Summer Festival (KSF) begint zaterdag met een verhoogde entreeprijs. Waar een kaartje in 2013 2,50 Euro kostte, zullen bezoekers dit jaar 3,50 Euro moeten betalen. Bepaalde groepen krijgen wel een korting, zegt Vincent Soekra, medeorganisator van het festival dat één miljoen Euro kost.  

Het is dit jaar opvallend stil rond de voorbereidingen. Afgelopen jaren waren er vrij heftige discussies over financiën, vergunningen en invulling van het programma. Zo erg zelfs dat in 2011 Kwaku niet doorging. Sinds vorig jaar is de organisatie in handen van Kwaku Summer Festival B. "Ik ben eerder opgelucht dan verbaasd dat er geen heisa was. Ik zie het als een compliment", legt Vincent Soekra, mede-eigenaar van KSF BV, uit. "Zie het maar als de stilte voor de storm van wat het festival zelf te bieden heeft."

Elk weekend zijn er muzikale verrassingen zoals op de openingsdag Norman van Geerke en John Nelson een kaseko revival met populaire kasekomuziek uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Dancehall zanger Kenny B. sluit het weekeinde af. Voetballiefhebbers hoeven niet weg te blijven. Er is een groot scherm om zowel de troostfinale als de superfinale van het wereldkampioenschap voetbal te volgen.
  1. festival 4
  2. kwaku 3
  3. euro 3
  4. jaar 3
  5. summer 2