1. vorige
  2. volgende

Het vakantiebanen-project voor scholieren tussen vijftien en 25 jaar is nog niet

PARAMARIBO - Het vakantiebanen-project voor scholieren tussen vijftien en 25 jaar is nog niet goedgekeurd door de Raad van Ministers. Toch is de registratie woensdag afgesloten en was er veel belangstelling. Hoeveel jeugdigen zich voor een vakantiebaan hebben aangemeld bij het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport en Jeugdzaken is nog niet bekend. 

De vakantie staat voor de deur en daarmee de start van het project ook. Minister Ismanto Adna Sport en Jeugdzaken is positief gestemd over de voortgang van het project. Volgens hem heeft het voorgaande jaren vruchten heeft afgeworpen.

Hij benadrukt het belang van het project 'Vakantiewerkgelegenheid' voor sociaal zwakkeren. Volgens hem weten veel jongeren geen raad met hun ledigheid. En dat is niet goed. "We moeten hen nuttig inzetten. Dit project is goed voor de vrije tijdsbesteding. Ledigheid is des duivels oorkussen."

De jongeren worden ingezet bij de overheid, bedrijfsleven en sociale instellingen. Daarvoor krijgen zij een beloning. Adna vindt dat belangrijk omdat het mes aan twee kanten snijdt. "Zij verlichten daardoor de druk op de ouders en kunnen ook zelf helpen bij de aanschaf van schoolbenodigdheden. Daarnaast is het ook belangrijk dat de jongeren zich oriënteren op het arbeidsveld."
  1. project 5
  2. jongeren 3
  3. raad 2
  4. sport 2
  5. jeugdzaken 2