1. vorige
  2. volgende

Het telefoonbedrijf Uniqa wordt verkocht

PARAMARIBO - Het telefoonbedrijf Uniqa wordt verkocht. Het bedrijf is dochteronderneming van de in Curaçao gevestigde United Telecom Service (UTS), die heeft besloten de niet winstgevende ondernemingen in Suriname en St. Kitts van de hand te doen. 

"Er staan vijf potentiële kopers in de rij om Uniqa over te nemen. Wij zijn in onderhandeling en kijken uit naar het beste bod", zegt Etto Oniel in de Ware Tijd van donderdag. 

Het bedrijf heeft ongeveer vijf jaar verlies geleden in Suriname. Er wordt er naar toe gewerkt om in het derde kwartaal van dit jaar een verkoopovereenkomst te sluiten. De verkoop staat open voor zowel lokale als buitenlandse bedrijven. Oneal zegt dat Telesur geen interesse heeft getoond en Digicel geen optie is omdat zij op Curacao ook concurrent van UTS is.

UTS meldt via buitenlandse media dat 16,2 miljoen US dollar verlies is geleden in 2013. Met Suriname en St. Kitts buiten beschouwing, zou de onderneming US 2, 6 miljoen dollar winst hebben geboekt via afdelingen in Saba, St. Eustatius, St. Barths en Curaçao. De rode cijfers van de verliesgevende ondernemingen bedragen ruim negentien miljoen US dollar het afgelopen jaar. In de tweede helft van dat jaar heeft het moederbedrijf besloten die van de hand te doen.

 

 
  1. jaar 4
  2. curacao 3
  3. uts 3
  4. suriname 3
  5. miljoen 3