1. vorige
  2. volgende

Vragen over kritiek minister op rechters

PARAMARIBO,19 mrt – Leden van de oppositie in het parlement plaatsen vraagtekens bij recente uitspraken van minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Volgens Belfort draagt de rechterlijke macht ook bij aan de crisis die haar nu treft. De oppositie vindt het ongepast.

President Desiré Bouterse zal daar uitleg over moeten geven. In een brief aan president Desiré Bouterse wordt aangegeven dat de minister “de rechterlijke macht publiekelijk heeft besproken, waarbij hij beschuldigingen zou hebben geuit.” Bij het uiten van de beschuldigingen zou Belfort ook ‘slordig en erg onzurgvuldig’ zijn geweest.

Deze wijze van handelen zou het ‘slechte imago, dat Suriname heeft als rechtsstaat, als gevolg van misbruik van bevoegdheden door staatsorganen, vertrapping van wet en recht en miskenning van het parlement’ alleen maar nog meer verslechteren. Aan het staatshoofd worden de volgende vragen gesteld: Draagt deze wijze van handelen van de minister, communiceren met en beschuldigen van de rechterlijke macht, via de media, de goedkeuring van de president? Zal dit worden gecorrigeerd?

  1. minister 3
  2. belfort 3
  3. rechterlijke 3
  4. macht 3
  5. president 3