1. vorige
  2. volgende

Moordverdachte van Surinaamse afkomst aangehouden in België

Een 41-jarige moordverdachte van Surinaamse afkomst is vanmorgen in het Belgische Turnhout aangehouden. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Nederland vandaag bekend gemaakt. De man, Bryan P., werd op 11 september 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaren en moest deze gevangenisstraf nog uitzitten voor een 20 jaar oude cold case zaak.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij bij een ripdeal op 14 maart 1995 in Amsterdam via een schot in het hoofd en de borst de Nigeriaan A. Oyeka om het leven gebracht. Volgens het onderzoeksteam uit 1995 is de dader destijds via Parijs gevlucht naar Frans Guyana en/of Suriname. Daar is hij echter nooit gevonden. Maar volgens CrimeSite.NL is het volledig verhaal dat de toen 26-jarige Bryan P. in 2000 de daad had bekend maar door een vormfout op vrije voeten kwam en toen de benen nam.

In april 2015 is het Fugitive Active Search Team Nederland (FastNL) een onderzoek naar de verblijfplaats van de veroordeelde begonnen. Hieruit is gebleken dat de man sinds 2008, onder een andere dan zijn eigen naam, in België woonde. Met deze informatie kon FastBelgie vanmorgen overgaan tot zijn aanhouding. Met het vergelijken van vingerafdrukken van de man die al in 2000 zijn genomen, kwam vandaag onomstotelijk vast te staan dat de arrestant daadwerkelijk de gezochte veroordeelde is.

  1. man 3
  2. jarige 2
  3. vanmorgen 2
  4. openbaar 2
  5. ministerie 2