1. vorige
  2. volgende

Politie spoort verdachten verkoop percelen op

De politie is bezig de verdachten op te sporen die percelen van anderen hebben doorverkocht met vervalste documenten. In deze zaak hebben ook notarissen steken laten vallen. De nep-documenten zijn onvoldoende onderzocht. Starnieuws verneemt dat zelfs de naam op het document fout gespeld was, zonder dat er bellen zijn gaan rinkelen bij de notaris die de akte passeerde.

Uit de vele reacties op het bericht, blijkt dat meer mensen de dupe zijn geworden van dit soort praktijken. Personen die benadeeld zijn, moeten alle kosten zelf betalen om de zaak recht te trekken. Ook moeten zij de kosten voor een advocaat betalen. Het kost veel inspanning om de frauduleuze handelingen ongedaan te maken.

Een eigenaar van een pand die momenteel in Nederland vertoeft, ontdekte dat zijn huis met perceel aan de Rubensstraat verkocht is, zonder dat hij hier iets van af weet. De 'koper' had intussen de sloten van de woning verwisseld. Een andere persoon ontdekte tot haar schrik dat op haar perceel een huis is opgezet. In beide gevallen is de transactie gebeurd bij twee afzonderlijke notarissen die de documenten onvoldoende hebben nagetrokken op originaliteit. Gedupeerden vinden dat de notarissen die de mist in gaan, niet worden aangepakt.
  1. documenten 3
  2. notarissen 3
  3. zaak 2
  4. onvoldoende 2
  5. gaan 2