1. vorige
  2. volgende

Kinderen Klaaskreek gelukkig met speeltuin

De kinderen van het dorp Klaaskreek in Brokopondo zijn gelukkig met hun eigen speeltuin. Deze is opgezet door Iamgold/Rosebel Gold Mines (RGM). De vrouwenorganisatie had hiertoe een verzoek ingediend. De speeltuin werd vrijdag overgedragen aan de gemeenschap.

In de dorpen Nieuw Koffiekamp, Kwakoegron, Nieuw Lombé en Klaaskreek zijn op verzoek van de lokale gemeenschappen de speeltuinen opgezet. De totale projectkosten bedragen US$ 124.000.

De opening van de speeltuin in Klaaskreek werd gedaan voor Wesly Amsdorf, die namens de basja het woord voerde. Hij feliciteerde de kinderen van Klaaskreek met dit mooie moment en hoopt hij dat het een blijvend geschenk mag zijn. “Spelen en leren horen bij elkaar. Spelen is een belangrijk onderdeel van het curriculum en Klaaskreek heeft het voorrecht om een speeltuin in gebruik te nemen. Wij hopen dat de kinderen goed gebruik zullen maken van de speeltuin en van deze gelegenheid om te spelen” zei Herman Schalkwijk, namens districtscommissaris Yvonne Pinas.

Magtel Corinde, coördinator Community Relations RGM zei dat het bedrijf zich richt op de zeven dorpen Balling sula, Bronsweg, Marshalkreek, Koffie kamp, Nieuw Lombe, Kwakoe Gron en Klaaskreek. “Mocht er iets met het bedrijf gebeuren, dan zijn het deze zeven dorpen die negatieve effecten zullen ondervinden, vandaar dat we ons op deze dorpen richten”, zei Corinde.
Leerlingen van de O.S Victoria en de EBGS school Balling Sula hopen dat ook in hun dorp een speeltuin komt, zodat zij ook hier plezier van kunnen hebben. Zij waren voor de scholenquiz in Klaaskreek.

Zuleima Deugdzaam
  1. klaaskreek 7
  2. speeltuin 6
  3. dorpen 4
  4. kinderen 3
  5. nieuw 3