1. vorige
  2. volgende

Top40: Powerful springt naar de eerste plek

Een image uit 'Powerful'. Tarrus Riley, Major Lazer en Ellie Goulding staan deze week samen op de eerste plaats met ‘Powerful’ op de Nationale Top40. Dit betekent een sprong van twee plekken. Niet alleen in Suriname boekt Riley succes, want hij maakte deze week ook kennis met de Billboard 100, waar hij voor het eerst binnenkwam op nummer 95. ‘Locked away’ van R-City en Adam Levine, die plaats moest maken voor de nieuwe #1, staat maar een plekje onder, net als Summerthing die nu niet meer op 2, maar op 3 staat.

Het staat dan niet in de Top 3, maar de remix van ‘Them a murderer’ gezongen door Barrington Levy en Gappy Ranks is wel de knaller van de week, want die maakt een grote sprong an 28 naar 10. Het originele lied is van 2008. Na remixes met Beenie Man, Gyptian, Snoop Dogg en enkele anderen, brengt hij dit jaar de versie met Grappy Ranks uit. Ook hoog gestegen is ‘What do you mean’ van Justin Bieber. Vorig week nieuw binnen op 40 en deze week al op 28. Ook de nieuwe van Adika doet het goed. ‘Work for it’ stijgt met 6 plekken en staat nu op 31.

Vier songs zijn de lijst uitgestapt om plaats te maken voor vier nieuwe. Op 38 komt binnen ‘Omlaag’ van de Gio en Freddy Moreira,twee artiesten die onlangs in Suriname waren, en Keizer. ‘Straight to di end’ is niet alleen de nieuwe van Fantan Mojah, King Koyeba en Badderman, maar staat op 33 ook nieuw op deze lijst. Het lied beschrijft de vriendschap tussen de Jamaicaanse reggaezanger en zijn Surinaamse muziekvrienden.

Dit wordt ook de eerste week voor India met ‘No tengo dinero’. De hoogste nieuwe binnenkomer is ‘Main hoon hero tera’ gezongen door Salman Khan, de arrogante nieuweling op 7. Dit lied is een soundtrack van de film ‘Hero’. Bekijk hier naar het volledige Top40 programma.
  1. week 6
  2. nieuwe 5
  3. staat 5
  4. plaats 3
  5. top 3