1. vorige
  2. volgende

Politieagent betrokken bij roofoverval op vrije voeten

Politieagent tweede klasse M. van de afdeling Politie Inlichtingen Dienst (PID) is weer op vrije voeten. Hij was samen met een vriend betrokken geweest bij een gewapende roofoverval maandag. Een dag later is hij samen met zijn vriend, die een jongere broer is van het slachtoffer, aangehouden.

Uit het onderzoek blijkt dat de roofoverval gefingeerd was. Zijn vrijlating is ingegeven door het feit dat het slachtoffer de zaak heeft ingetrokken. Voorts heeft de benadeelde, die ook nog ambtenaar blijkt te zijn, een groot deel van het geld dat bij M. is aangetroffen, teruggevonden. Bij deze roofoverval is SRD 60.000 buitgemaakt alsook Euro 20.000, een groot aantal dollars en een hoeveelheid gouden sieraden. M. had ook een dienstvoertuig ingezet om de gefingeerde overval te plegen.

De leiding van het ministerie van Justitie en Politie zegt dat de ontslagprocedure zal worden ingezet tegen deze wetsdienaar. Minister Edward Belfort heeft vaker een waarschuwend geluid laten horen tegen wetsdienaren en hen gewaarschuwd niet de mist in te gaan. De minister stelt dat een 'zero tolerance beleid' gevoerd wordt tegen agenten die willens en wetens zich lenen voor dit soort praktijken.

Ala-D Media
  1. roofoverval 3
  2. politie 2
  3. vriend 2
  4. slachtoffer 2
  5. blijkt 2