1. vorige
  2. volgende

Artsen stellen RGD-leiding ultimatum tot vrijdag

De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) heeft een ultimatum gesteld dat vrijdag 18 juli afloopt. In een brief aan de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) verwachten de artsen duidelijke schriftelijke garanties over de vereffening van achterstallige betalingen van de basisgezondheidszorg over de afgelopen zes maanden.

Indien de garantie uitblijft zal vanaf maandag 21 juli de dienstverlening van de artsen aan de bijkans 55.000 BZS- patiƫnten ingeschreven bij de RGD worden stopgezet, zegt voorzitter Jules Cruden van de VRA.
"Alle goede bedoelingen van de regering van Suriname om de gezondheidszorg naar een hoger niveau te tillen ten spijt, maar de RGD leiding brengt deze zelfde gezondheidszorg continu in gevaar. Kwalitatieve goede zorg kan immers nimmer gegarandeerd zijn bij uitblijven van beloning van de dienstverleners", stelt de VRA.

De VRA en de leiding van de RGD hadden een ontmoeting waarbij van de artsen wordt verwacht dat ze de dienstverlening voortzetten. Het wensenpakket over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is nog niet aan de orde geweest. De VRA is er gebelgd over dat over betaling van de verrichte diensten voor de basisverzekering, totaal niet wordt gesproken. De VRA is niet te spreken over de leiding van RGD die denigrerend bezig zou zijn. Voor de artsen is de maat nu vol en voor de derde keer in acht maanden dreigt de dienstverlening in gevaar te komen.
  1. vra 6
  2. artsen 5
  3. rgd 5
  4. leiding 4
  5. dienstverlening 3