1. vorige
  2. volgende

“Als ze geen lid van een bepaalde politieke partijen worden

PARAMARIBO - “Als ze geen lid van een bepaalde politieke partijen worden, zullen ze geen grond of werk krijgen. Ze worden op deze wijze onderdruk gezet om lid van een partij te worden, anders krijgen ze niets.” Dat stelt VHP-ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh in een reactie op het nieuws dat mensen overlopen naar andere politieke partijen overlopen.  

"De mensen zeggen wel aan ons dat ze de gronden of het werk gaan nemen, maar niet op NDP zullen stemmen", benadrukt Randjietsingh die parlementariër is van Wanica.

Een groep van ongeveer 65 mensen uit Kwatta heeft zich vrijdag aangemeld bij het hoofdkwartier van de NDP (Ocer) om lid van de partij te worden. Volgens de groepsleider Dhoerinderpersad Dwarka, voormalig ondervoorzitter van coördinatieteam VHP-Wanica, waren veel van hen voorheen VHP'ers. De 'overlopers' zeggen het sociale beleid van de regering, zoals verhoging van AOV en kinderbijslag, te waarderen.

Dwarka is het niet helemaal eens met Randjietsingh. Hij wijst erop dat de regering gronden verstrekt aan burgers ongeacht hun politieke kleur. Ook is dat het geval bij het geven van werk. Vervolgens ligt het aan de mensen of ze lid willen worden van de NDP.  "Ik weet dat  een familie van twaalf mensen in aanmerking is gekomen voor gronden en die personen hebben nu gekozen NDP-ers te worden", merkt Dwarka op.

 
  1. mensen 5
  2. lid 4
  3. ndp 4
  4. politieke 3
  5. werk 3