1. vorige
  2. volgende

Rustig en bescheiden staat hij voor de schaafijskar

Rustig en bescheiden staat hij voor de schaafijskar. “Goedemorgen schaafijsman, ik heb wel zin in een ijsje. Zou dat kunnen?” Normaal zou ik een gevat antwoord hebben dat je voor schaafijsjes bij de groenteboer moet wezen, maar dit komt er zo beschaafd uit dat ik dergelijke ongein achterwege laat. 

"Natuurlijk Lionel", antwoord ik, "zeg maar wat het wezen mag. En nog gefeliciteerd met je gouden bal." "Ja, dank je," zegt Messi, met een plichtmatig glimlachje. "Die heb ik maar aan Romero gegeven." Dat Messi gister bij de uitreiking van de gouden bal niet overliep van enthousiasme was me al opgevallen, maar dat 'ie hem heeft weggegeven is weer nieuws voor me.  "Vond je Romero dan de beste speler van het toernooi?" vraag ik. Messi haalt zijn schouder op en zegt: "dat weet ik niet. Ik vind vooral dat Neuer de prijs voor beste keeper niet verdiende. Na die kamikaze overtreding had die eigenlijk helemaal niks meer verdiend."

Daar heeft hij natuurlijk wel gelijk in. "Maar waarom wil je hem zelf niet hebben?", vraag ik. "Omdat ik niet de beste speler van dit toernooi ben geweest", antwoordt Messi, "ik heb geen slecht toernooi gespeeld en we hebben al met al een goed resultaat gehaald, maar de speler die de gouden bal krijgt die moet zich echt significant onderscheiden hebben. En dat was ik niet."

 Ik heb respect voor Messi zijn oprechtheid, maar vraag me toch af wie volgens hem dan wel de beste speler van het toernooi is geweest. "James", antwoordt hij zonder nadenken, "dat was voor mij de speler van het toernooi, maar ja, die lag er al te vroeg uit." "En nu?", vraag ik. "Nu niks", zegt Messi, "maar over vier jaar wel, dan ben ik 31 en dan ga ik weer die gouden bal verdienen. Maar dan als wereldkampioen."
  1. messi 6
  2. speler 5
  3. toernooi 5
  4. gouden 4
  5. bal 4