1. vorige
  2. volgende

Taxi Centrale belooft ordelijke dienstverlening

De auto's vielen direct op. Geel beschilderd, kraakschoon en in prima conditie kwamen ze aangereden. In colonne gingen de dertig taxi's langs hun hoofdkwartier aan de Kankantriestraat 46. In groen staan op de portierenbedrijfsnaam, logo en contactnummer gedrukt. '1660' is makkelijk te onthouden voor de klanten van Suriname Taxi Centrale (STC). Het taxibedrijf is zaterdagmiddag officieel geopend en belooft een ordelijke en nette dienstverlening aan de samenleving.

De centrale is ingericht met moderne communicatie apparatuur en 'tracking' systemen. Bellen met 1660 verbindt de klant met de centrale. Van daaruit worden de chauffeurs op de hoogte gebracht van de 'pick up' en wordt de dichtbijzijnde auto gedirigeerd naar de ophaalplaats. De auto's worden constant in de gaten gehouden met 'tracking devices' en andere systemen. "We weten op elk moment waar een auto zich bevindt", legt Gilbert Purperhart, directeur van STC uit. "Dit is om de chauffeur te beschermen maar ook de klant." De chauffeurs zijn getraind in kantvriendelijkheid, onderhoud van de auto's en 'defensive driving'.Edward Belfort, minister van Justitie & Politie, en zijn collega Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme waren erg onder de indruk van het bedrijf. Zij beschrijven STC als de eerste stap naar ordening in de taxisector.

"Het heeft lang geduurd. We zijn door stormen gegaan maar we zijn eindelijk operationeel", merkt een zichtbaar opgeluchte Purperhart op. Hij toont zijn dankbaarheid met het uitreiken van awards aan "degenen die altijd geloofd en ondersteund hebben." In het logo zijn een vrouw en een kind verwerkt. "Dat is mijn moeder die mij aan haar hand meenam. Zij is ook taxichauffeur geweest."
De dienst is voorlopig alleen beschikbaar in Groot-Paramaribo. Het ligt in de bedoeling om heel gauw uit te breiden naar de districten.Het publiek zal niet meer spreken van 'taxi' maar van een 'gele' voorziet Purperhart. "1660, bel een gele".

René Gompers
  1. autos 3
  2. centrale 3
  3. stc 3
  4. purperhart 3
  5. logo 2