1. vorige
  2. volgende

Expositie over ‘Open Access' bij Universiteitsbibliotheek

Minister Robert Peneux van MinOWC bij de opening van de Open Access-week in de Universiteitsbibliotheek aan de Leysweg. Minister Robert Peneux van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft maandag in de Universiteitsbibliotheek aan de Leysweg, het startsein gegeven van de Open Access-week. Het thema van de expositie is ‘Open for Collaboration’ en het doel is het benadrukken van de mogelijkheden van Open Access en het 70-jarig bestaan van de United Nations.

Peneux zei in zijn openingstoespraak te zullen pleiten voor het opnemen van de Universiteitsbibliotheek op de begroting van het ministerie van Onderwijs. Hij is van mening dat er behalve uitbreiding van de Universiteitsbibliotheek, ook professionalisering van het personeel moet plaatsvinden.

Jane Smith, directeur van de Universiteitsbibliotheek, is ingenomen met het voornemen van de minister. De expositie zal volgens haar ervoor moeten zorgen dat de Surinaamse gemeenschap bewust wordt gemaakt van wat er is op het gebied van Open Access en United Nations. Zij geeft te kennen dat de bibliotheek regelmatig exposities houdt over belangrijke onderwerpen en herdenkingen.

De Universiteitsbibliotheek heeft sinds 1976 de officiële status van United Nations Depository Library voor Suriname. Op 21 oktober is het ook precies 32 jaar geleden dat de Centrale Bibliotheek aan de Leysweg werd opgeleverd, zegt de voorlichting van MinOWC

  1. universiteitsbibliotheek 6
  2. open 5
  3. access 4
  4. minister 3
  5. peneux 3