1. vorige
  2. volgende

Al 323 EBS-masten kapot gereden door voertuigen dit jaar

Technici van de EBS zijn bezig een aangereden mast te vervangen te Kwatta (foto: EBS)De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) is vanmorgen weer eens geconfronteerd is met schade aan haar netwerk. Aan de Kwattaweg – een paar honderd meter voor de kruising met de Kernkampweg – zijn 2 elektriciteitsmasten aangereden. Hierdoor waren de bewoners van de omgeving Kwattaweg, Munder en Beniespark verstoken van energie. De storing is grotendeels al opgeheven, maar er vinden nog (10:00 uur vanmorgen) werkzaamheden plaats op de mast waar het laagspanningsnet loopt. De EBS heeft zo voortvarend mogelijk gewerkt om de stroomvoorziening weer te normaliseren.
Afhankelijk van de mast die is aangereden en de lijn die daar loopt (hoogspanning of laagspanning), kunnen de herstelwerkzaamheden complex zijn en kan het opheffen van de storing 2 tot 8 uur duren. Haast elke dag worden elektriciteitsmasten aangereden. Voor dit jaar zijn het er al 323. Vorig jaar zijn op een dag 9 masten aangereden. Onzorgvuldig rijgedrag is daarom ook voor de EBS een zorgpunt, omdat haar klanten hier last van ondervinden. Een mastaanrijding zorgt namelijk altijd voor onderbreking van de stroomvoorziening.
EBS klanten kunnen naar storingen informeren op het nummer 175. Geplande onderbrekingen worden vooraf bekendgemaakt en staan ook vermeld op de website www.nvebs.com.
De EBS verzoekt automobilisten veilig te rijden in het verkeer, zo kan schade aan haar netwerk worden voorkomen.

Een overzicht van het aantal aangeraden masten van 1 januari t/m 25 oktober 2015.
Mastaanrijdingen

Jan ’1536
Feb ’1527
Mrt ’1531
Apr ’1525
Mei ’1534
Jun ’1532
Jul ’1544
Aug ’1534
Sep ’1531
Okt ’15
Het aantal masten aangereden (323), betreft zowel laagspannings- , hoogspannings- , shoor- en straatverlichtingmasten.

  1. ebs 6
  2. aangereden 6
  3. mast 3
  4. masten 3
  5. vanmorgen 2