1. vorige
  2. volgende

De la Fuente: Inbraak commissariaat is mysterieus

Dit raam werd geforceerd om het pand binnen te kunnen dringen. De inbraak die de vorige week plaatsvond op het districtscommissariaat te Para noemt districtscommissaris (dc) John de la Fuente mysterieus. Alles werd overhoop gehaald, terwijl er niets meegenomen is. Behalve een kluis met paspoorten van de CBB-afdeling is alles nog daar.

De dc vermoedt dat de daders op zoek zijn naar belangrijke documenten die zij niet aantroffen op de afdelingen. De politie heeft nog geen resultaat geboekt in dit onderzoek. De daders zijn erg slim te werk gegaan.
Twee weken terug was op dezelfde wijze een inbraak gepleegd op het bestuurskantoor te Para-Oost, te La Vigilantia. Dezelfde werkwijze is ook daar toegepast. Alles is overhoop gehaald zonder dat zij wat meenamen. Zowel op het commissariaat als op het bestuurskantoor waren er kostbare spullen als computers, tv’s etc. , maar de documenten waren overhoop gehaald. Ook daar werd niets meegenomen.

Bij de inbraak waren drie gemaskerde personen betrokken. Twee van hen hadden vuistvuurwapens en een derde had een mes. De wachter van het districtscommissariaat werd gekneveld en in een vuilniswagen gedumpt. De inbrekers hebben een raam geforceerd en enkele vernielingen aangebracht om de ruimtes van het commissariaat binnen te dringen. De wachter zag kans om zich los te rukken en zocht daarna hulp bij een wachter van het SZF-kantoor in de omgeving.

Wanita Ramnath
  1. inbraak 3
  2. overhoop 3
  3. gehaald 3
  4. wachter 3
  5. raam 2