1. vorige
  2. volgende

De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is tegen de ontheffingen aan de

PARAMARIBO - De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is tegen de ontheffingen aan de lopende band van personen op ministeries. De vakcentrale ergert zich er vooral aan omdat dit gebeurt in een periode waarbij ook functionarissen worden bedankt wegens corruptie.  

"De samenleving ziet op dit moment door het bos de bomen niet meer, daar op de sociale media geen onderscheid meer gemaakt wordt en iedereen op de corruptiehoop wordt gegooid, al zijn sommigen ontheven wegens gewijzigde beleidsinzichten. Het ware beter dat de politiek gewoon de realiteit op tafel brengt en aangeeft wie om politieke redenen is ontheven", schrijft CLO in een verklaring.

Op het ministerie van Handel en Industrie zijn zelfs de gehele directie en een aantal afdelingshoofden ontheven. Zonder het ministerie bij naam te noemen keurt de ambtenarencentrale deze situatie af. "Hoe dit experiment zal uitpakken zal de toekomst uitwijzen", staat in de verklaring. CLO noemt dit verlies aan kader en vreest dat de ontheven functionarissen vervangen zullen worden door personen die nog moeten groeien om kader genoemd te worden.

De vakcentrale maakt zich zorgen over het thuiszitten van de ontheven personen, omdat dergelijke posities niet voor het oprapen liggen. Het is volgens de vakcentrale ook nadelig voor de betrokkenen om een functie in een lagere rang te accepteren, omdat zij bij pensionering anders in salaris achteruitgaan.

  1. ontheven 5
  2. clo 3
  3. personen 3
  4. vakcentrale 3
  5. functionarissen 2