1. vorige
  2. volgende

Pupillen Stichting voor het Kind tonen hun kunstwerken

Tekeningen van de pupillen van Stichting voor het Kind. Kunstenaar Rinaldo Klas is vier jaar bezig met het programma 'Beeldende Kunstvorming' voor de pupillen van de Stichting voor het Kind. Quota International of Suriname financiert dit project. De kunstwerken door de kinderen gemaakt in de periode 2014-2015 werden zaterdag tentoongesteld voor leden van Quota en genodigden.

Wekelijks krijgen de kinderen lessen in beeldende kunst. Het gaat om kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, omdat zij slachtoffer zijn van lichamelijk en/of geestelijk geweld. Zij worden opgevangen door Stichting voor het Kind.

De kinderen hebben diverse werken gepresenteerd. Het was hartverwarmend om mee te maken hoe zij glimmend van trots steeds iemand anders aan de hand meenamen om hun eigen werkjes aan te wijzen, zegt Quota, die het project vanaf het begin ondersteunt. De presentatie bestond uit vele tekeningen, versierde vazen en andere handvaardigheidsstukken. De bezoekers kregen een door de kinderen gemaakte vaas mee als presentje.

Klas gaf aan dat gedurende de vier jaren er een duidelijke ontwikkeling te bespeuren is in de werken, van sombere tekeningen in het begin naar vrolijke en felgekleurde werkstukken nu. De groep bestaat uit gemiddeld 24 kinderen, die op basis van hun leeftijd in twee groepen verdeeld worden. Na vier jaren stopt Leonie van Eer en zal Shaundell Horton de komende tijd, Klas assisteren.
  1. kinderen 6
  2. tekeningen 3
  3. stichting 3
  4. kind 3
  5. klas 3