1. vorige
  2. volgende

Voj leerlingen leren over jeugdambassadeursprogrammas en jeugdorganen


Leerlingen van de vierde klas van de Graaf Von Zinzendorfschool hebben gisteren op eigen wijze mede-leerlingen geïnformeerd over het Caricom Jeugdambassadeursprogramma (CYAP), het Millennium Development Goals Jeugdambassadeursprogramma (MDGYA) en het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Dit project getiteld “Ken jij jouw jeugdvertegenwoordigers?” is een initiatief van het Caricom Jeugdambassadeurskorps.

Het doel van het project is om jongeren bewust te maken over de jeugdvertegenwoordigers, het orgaan dat zij vertegenwoordigen en hun activiteiten agenda. De leerlingen van de vierde klas werden van te voren ingedeeld in de drie jeugdorganen. Zij kregen de gelegenheid om informatie te vergaren over het desbetreffend orgaan. Dit gebeurde onder toezicht van een begeleider. “Jongeren kunnen elkaar beter begrijpen. Vandaar dat wij voor deze aanpak hebben gekozen. Ze geven zelf de informatie aan hun leeftijdsgenoten”, zegt Franky Koffie, aftredende Caricom Jeugdambassadeur.

Het project is in samenwerking met de Millennium Development Goals Jeugdambassadeurs en het Jeugdambassadeurskorps en het Nationaal Jeugdparlement uitgevoerd. “Het is de bedoeling dat dit project landelijk wordt uitgevoerd. Met de start van deze bewustwordingsactiviteit, eindigen mijn collega en ik ons termijn als Caricom Jeugdambassadeur voor Suriname”, zegt Tasmara Pique trots. Ze merkt op dat dit project door de pas gekozen jeugdambassadeurs Eugenio Bruce en Samaidy Akiema voortgezet zal worden.

  1. project 5
  2. caricom 4
  3. leerlingen 3
  4. klas 2
  5. jeugdambassadeursprogramma 2