1. vorige
  2. volgende

SVB heeft al SRD 45.000 besteed aan Cronie

SVB-voorzitter John Krishnadath,
De SVB was heel erg verbaasd over het feit dat ze afgelopen week flink beschuldigd is in de media voor het niets doen voor de voetbal international Miguel Cronie, die tijdens een oefeninterland tegen Guyana eind april een dubbele kuitbeenbreuk opliep. ‘Wij zijn zelf.verbaasd over de dingen die men zegt. We hebben tot nu toe niet alleen de medische kosten gefinancierd, maar ook op andere vlak bemiddeld of hulp verstrekt voor Cronie. De SVB heeft de opname, ligkosten ‎en drie operaties voor Cronie betaalt ter waarde van ongeveer SRD 45.000’, zegt SVB-voorzitter John Krishnadath aan Dagblad Suriname.

‘De kosten van de operatie van vorige week zal er nog bij komen. Die rekening hebben we nog niet gehad, maar de SVB heeft zich garant gesteld voor de laatste (4de) operatie van 22 oktober. Zonder deze garantstelling zou hij niet onder het mes genomen zijn’, geeft de SVB-preses aan. ‘Het medisch team van de SVB bestaande uit dokter Ramadhin en de fysiotherapeut De Vries en deze hebben hem in de afgelopen periode begeleid. Ramadhin heeft ook met hem gesproken om een 4de operatie aan te gaan en hem gebracht voor gesprek en vooronderzoek bij de specialist Ooft. De SVB heeft toen Cronie het verzoek deed om.zijn taxikosten naar de fysiotherapeut te vergoeden, het door Cronie genoemd bedrag ‎van SRD 2.000, zonder halen of trekken aan hem gegeven’, vertelt Krishnadath verder.

De directeur van de SVB heeft diverse gesprekken gevoerd met het SZF, waar Cronie op proef in dienst was toen het ongeluk plaatsvond. De gesprekken waren erop gericht te voorkomen dat Cronie vanwege het niet kunnen functioneren in de job waarvoor hij op proef in dienst was genomen zou worden ontslagen.‎ Het SZF heeft mede dankzij deze gesprekken alle begrip opgebracht en hem ondanks alles in dienst genomen. ‘Ik weet niet wat er nog meer van de SVB wordt verwacht. Ik begrijp anderzijds ook dat Cronie voor medische behandeling naar het buitenland wil en dit zeker na vier operaties waardoor je het geloof in lokaal kunnen verliest. Je in de steek gelaten voelen is ook te begrijpen. En uiteraard begrijp ik dat de instelling die Cronie wil helpen aan fondsen een verhaal nodig heeft’, zegt Krishnadath.

Hij geeft aan dat tot de blessure van Cronie, spelers alleen bij internationale uitwedstrijden verzekerd waren. ‘Nu zal dat bij alle wedstrijden geschieden. Ook in de SVB Topsectie zal dat een vereiste zijn voor clubs’, zegt hij. Cronie is clubvoetballer bij Leo Victor.

  1. svb 11
  2. cronie 11
  3. zegt 4
  4. krishnadath 3
  5. operatie 3