1. vorige
  2. volgende

Uitgestelde SLM-vlucht vertrekt vanmiddag

De uitgestelde SLM-vlucht van zondag naar Amsterdam wordt vanmiddag met een gecharterd toestel uitgevoerd. Het toestel, een Boeiing 747-400 van de Spaanse Airline Pullmantur Air, vertrekt omstreeks half vier.

Passagiers die vanaf zondag niet konden worden vervoerd, zullen op de vlucht van vanmiddag worden geaccommodeerd. Het gehuurd toestel heeft een capaciteit van 511 personen. De kist is woensdagavond aangekomen met passagiers uit Amsterdam. En omdat de crew moet rusten, vertrekt het toestel vanmiddag. Drie vluchten van de SLM worden gecombineerd uitgevoerd met het gehuurde toestel.

Het SLM-toestel dat zondag de reguliere Mid-Atlantische route onderhoudt, had technische problemen rond de brandstoftoevoer. Technici van de luchtvaartmaatschappij hebben het probleem verholpen, maar er moeten nog diverse tests worden gedaan.

Het 'Maintenance control center' van Air France/KLM in Parijs, heeft nog geen groen licht gegeven aan de SLM om de Airbus in te zetten. Pas als alle testen goedgekeurd zijn, mag er met het toestel worden gevlogen.

  1. toestel 7
  2. slm 4
  3. zondag 3
  4. vanmiddag 3
  5. vlucht 2