1. vorige
  2. volgende

Zover nu bekend is zijn er geen slachtoffers met de Surinaamse nationaliteit onder

DEN HAAG - Zover nu bekend is zijn er geen slachtoffers met de Surinaamse nationaliteit onder de overledenen van de vliegramp met Malaysia Airways donderdag in Ukraine. Dit zeggen de Surinaamse autoriteiten in Nederland Chantal Doekhie (zaakgelastigde) en Roy Lieuw A Sie (consul generaal). Lieuw A Sie benadrukt de officiële berichten van de Nederlandse autoriteiten af te wachten. 

Beide diplomaten zeggen via mediaberichten vernomen te hebben dat tussen de Nederlandse slachtoffers er ook twee Surinaamse Nederlanders waren. Het zou gaan om een pas getrouws echtpaar dat op huwelijksreis was naar Maleisië.

Hoewel het besluit door "headquarter" in Paramaribo genomen moet worden is het volgens Lieuw A Sie verwachtbaar dat er van Surinaamse zijde condoleances komen richting alle slachtoffers.

Dat een dergelijke ramp met de vlucht MH17 kon gebeuren, was nooit bij Lieuw A Sie opgekomen. Hij was donderdagmiddag op Schiphol om minister van Financiën Andy Rusland uitgeleide te doen op zijn vlucht naar Turkije. "Minister Rusland en ik stonden nog samen te praten en we keken naar datzelfde vliegtuig van Malaysia Airways. We spraken nog erover hoe mooi die kleuren zijn en hoe mooi het vliegtuig was."

 

 

.

 
  1. surinaamse 4
  2. lieuw 4
  3. sie 4
  4. slachtoffers 3
  5. malaysia 2