1. vorige
  2. volgende

Aanslag op politiestation met de dood bekocht

PARAMARIBO, 21 jul – Een onbekende man heeft een mislukte aanslag gepleegd op een politiestation in Paramaribo. De man is doodgeschoten door Max Terborg, hoofd van de Bikers unit van het Korps Politie Suriname. Volgens Terborg had hij geen keus.

De man kwam als een dolle op het gebouw af rennen in hartje Paramaribo. Zijn hoofd was met lappen omwonden. Een medewerkster op het station zag hem het eerst. Hij had een fles bij zich met wat naar later bleek een brandstof. Toen de man de fles met lont wilde ontsteken werd hij door Terborg aan gesproken. Dat moet iets hebben los gemaakt. De fles belandde op de grond en de man greep naar een houwer die hij bij zich had.

Het was toen rennen geblazen voor de commandant. “Hij is tot in de winkel achter me aan gekomen. Ik heb toen mezelf en ook anderen moeten beschermen”, zegt Terborg tegenover Apintie. De man werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, maar gaf onderweg de geest. Het korps heeft een onderzoek ingesteld. Er vielen verder geen gewonden.

  1. man 6
  2. terborg 4
  3. paramaribo 3
  4. fles 3
  5. hoofd 2